Ayuda, faltan muchas firmas todavía, es para prohibir el tiro al pichón (palomas y codornices matadas a tiros como si fuera el tiro al plato), podeis firmar aquí en change.org, no hace falta poner DNI


domingo, 6 de agosto de 2017

L’impuls de les vendes a la Xina retornen els guanys al porcí


Por favor, compártelo en tu Facebook o Twitter, pinchando en el boton

pobres cerdos!


De: Núria Campdepadrós <n.campdepadros23@gmail.com>
Enviado: domingo, 6 de agosto de 2017 20:14
Asunto: L'impuls de les vendes a la Xina retornen els guanys al porcí
 

L'impuls de les vendes a la Xina retornen els guanys al porcí

 

Els preus tornen als valors de fa deu anys, i els xinesos ja són els primers clients, suplint Rússia i superant França

 UP recomana reinvertir en bioseguretat per mantenir les exportacions, el 73% de la producció

Els resultats del primer trimestre del sector porcí confirmen la tendència detectada l'any passat, de recuperació dels guanys. De fet, els preus en origen són els millors de l'última dècada, amb un marge de benefici per als ramaders de 20 cèntims d'euro el quilogram per bestiar viu, segons dades de SIP Consultors. El creixement de les exportacions, amb especial protagonisme de la Xina, són la raó del bon moment. En la presentació d'aquests resultats ahir a Lleida, Unió de Pagesos ha recomanat als ramaders aprofitar la conjuntura per assegurar la continuïtat de les vendes a l'exterior, tot invertint en bioseguretat i gestió de les dejeccions.

El desembre del 2015, l'Estat espanyol va esdevenir el primer productor europeu de porcí, superant Alemanya. No obstant, la situació era complicada pel vet rus a la importació de productes agroalimentaris, que va saturar els mercats europeus. Tres anys després, França, Itàlia i Portugal es mantenen com a primers importadors (63%), però la Xina ha substituït, i de molt, Rússia des de l'any passat. El 2011, els xinesos compraven a l'Estat unes 50.000 tones de canals i productes. Ara i per primer cop, amb 339.000 tones, són el primer client. Rossend Saltiveri, responsable nacional del porcí d'Unió de Pagesos, explica: "La Xina és la primera productora mundial de porc, però l'augment del nivell de vida ha esperonat el consum de proteïna. I prefereixen la producció europea, que no usa determinades substàncies, a la dels Estats Units." L'altre gran competidor, el Brasil, ha tingut problemes de registres sanitaris i, ara per ara, està fora de joc. El creixement del Japó, que ha passat en sis anys de comprar 30.000 a 90.000 tones, també és destacable: "El Japó és un comprador net, no té espai per produir. I en aquests anys les empreses hi han obert mercats." Les exportacions catalanes representen en 66% sobre unes vendes estatals que enguany han crescut un 27%, en un context mundial sense estocs.

Unió de Pagesos demana als productors que reinverteixen en millores de bioseguretat i a continuar amb la reducció dels antibiòtics, per tal de mantenir alta la qualitat i assegurar les exportacions. I més tenint en compte la permanència de la pesta porcina als països del nord d'Àfrica.

La cabana catalana s'ha mantingut estable els dos darrers anys, però creix a Espanya i als Estats Units. "En aquests anys de crisi, la producció s'ha mantingut, però s'ha concentrat en poques mans, i bona part del sector ara està integrat. El retorn als guanys sols és per als qui han pogut resistir", assenyala Saltiveri. I pronostica: "Els preus tornaran a baixar, perquè hi haurà més producció i ja hi ha inversors de fora del sector."